You are currently viewing În căutarea lui Moș Crăciun
craciun brasov

În căutarea lui Moș Crăciun

A venit și Crăciunul, sărbătoarea atât de așteptată de noi toți! Cadouri, bucurie, lumini, minivacanță. Fiind o sărbătoare pe care o asociem cu iarna, am dat o fugă la munte să vedem dacă ne putem bucura de zăpadă și daca-l întâlnim personal pe Moș Crăciun.

Drumul către munte a fost foarte liber, chiar ne-am bucurat că am mers șnur, fară nicio oprire în zona Comarnic. Am plecat pe o vreme primăvăratică, la un moment dat întrebandu-ne dacă mergem în căutarea lui Moș Crăciun sau a Iepurașului de Paști? Ici-colo, se zăreau crestele munților puțin pudrate cu zăpadă.

După o scurtă oprire în Sinaia care, ca de obicei, este o stațiune aglomerată, am ajuns în Brașov, unde bradul imens din Piața Sfatului strânsese în jurul lui atât turiști romani, cât și străini care ascultau colinde.

Restaurantele și terasele erau pline, semn că întotdeauna lângă sarmalele de acasă își mai fac loc și niște paste din meniul à la carte.

Pe Moșu’ nu l-am întâlnit, deși l-am așteptat într-o cafenea preț de o oră. Pesemne că a dat o fugă la Polul Nord să regleze puțin vremea astfel încât să fie în acord cu sărbătoarea și cu dorința oamenilor ca de Crăciun să ningă.