You are currently viewing DE CE CITIM?

DE CE CITIM?

DE CE CITIM?

VALENTINA PAȘA, VĂZUL INIMII, 07.12.2022

De ce citim? Cum se naște pasiunea pentru lectură? Călătorim prin cultura lumii citind? Ne antrenăm creierul? Ne stimulează lectura imaginația? Ne simțim, prin lectură mai bogați spiritual, mai aproape unii de alții? Ce rol joacă biblioteca în toate acestea? Vom afla în această seară de la invitata mea, doamna Valentina Pașa.

Vă spun doar că este pasionată de literatură, este totodată, puternic ancorată în viaţa socială a municipiului Alexandria. Are experiență de manager, spirit de echipă și o excelentă capacitate de relaționare, calități care au propulsat-o într-o poziție importantă și care au ajutat-o, de-a lungul întregii cariere să fie o adevărată modelatoare a conştiinţelor, mai ales ale celor tinere, spre promovarea și consolidarea cunoștințelor în domeniul literaturii, al culturii în general. Organizează cu şi pentru tineri, dar nu numai, evenimente tematice (târguri de carte, concursuri, simpozioane, lansări de carte, serate literare și muzicale…) în colaborare cu autoritățile locale de la care reușește să obțină mereu sprijinul necesar.

Doamna Valentina Pașa este directoarea Bibliotecii “Marin Preda” din Municipiul Alexandria, județul Teleorman. Este licențiată a Universității din București – Facultatea  de Limbi și Literaturi Străine, specializarea engleză – română, are de asemenea un master în comunicare. O carieră frumoasă de profesor urmată de cea de bibliotecar și astăzi, manager al bibliotecii. O carte de vizită bogată și care se îmbogățește pe zi ce trece datorită voinței, priceperii și hărniciei invitatei mele.

Vă aștept, așadar, în această seară, începând cu ora 19.00, să aflăm de ce să mai citim, care mai este rolul bibliotecilor publice și cum pot fi atrași tinerii spre lectură, în special spre cartea tipărită. Emisiunea va putea fi urmărită pe Publive TV, înregistrarea o veţi găsi pe youtube şi pe paginile de fb ale Publive TV şi Atitudini contemporane.

Evelyne Croitoru

Realizatoarea emisiunii

 

Lasă-ne un comentariu!