You are currently viewing ÎMPLINIREA PRIN CULTURĂ
Octavia Nedelcu

ÎMPLINIREA PRIN CULTURĂ

ÎMPLINIREA PRIN CULTURĂ, VĂZUL INIMII, 08.11.2023

Invitata mea din această seară este doamna Octavia Nedelcu, profesor universitar, filolog, specialist în domeniul slavisticii, membră a Asociaţiei Slaviştilor din România, traducătoare, autoare de lucrări științifice. Participă la numeroase manifestări ştiinţifice internaţionale și naționale, colocvii, simpozioane, congrese: Belgrad, Novi Sad, Skopje, Bucureşti, Timişoara, Constanţa, Cluj, Iaşi.
A terminat facultatea ca șefă de promoție, iar apoi prin activitatea didactică și științifică, prin multitudinea de competențe acumulate, prin dedicare totală, au urmat firesc responsabilități importante, funcții de conducere: prodecan și director de departament. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România, secția traducători, cu volume importante din literatura sârbă traduse și publicate în limba română.
Activitatea științifică a doamnei profesor Octavia Nedelcu și participarea internațională la evenimente importante fac obiectul dialogului nostru din această seară, începând de la ora 19.00, în emisiunea VĂZUL INIMII, pe publive TV.

Vă aștept cu drag!

Evelyne Croitoru,
Realizatoarea emisiunii

Lasă-ne un comentariu!