You are currently viewing LIBERTATEA DISCURSULUI LIRIC

LIBERTATEA DISCURSULUI LIRIC

GABRIEL BURLACU ȘI LIBERTATEA DISCURSULUI LIRIC

După o împlinită carieră în ştiinţele exacte, Gabriel Burlacu, doctor în ştiinţe inginereşti, cadru didactic universitar (cu cărţi ştiinţifice publicate) îşi acordă un răgaz pentru suflet, popas pentru reflecţie şi timp pentru pasiunea de-o viaţă, LITERATURA. Scriitorul a adăugat de curând celor șase
cărţi două noi volume, unul de poezii, Oraşul dispărut, și un volum de proză scurtă, Trandafiri și gerbera, ambele apărute la Editura Neuma în 2023. În aceste volume autorul oferă un tablou al prezentului, poziţionându-se ca o conştiinţă lucidă aflată în căutarea unei ordini fireşti a lucrurilor.
Proiecţia vieţii de zi cu zi oferă motivul şi substanţa textelor sale, concepute într-o notă permisivă, liberă a discursului liric, notă care atinge postmodernitatea cu perspectivele ei multiple.
Despre puterea sugestivă a cuvântului, despre raportul dintre creator şi lumea înconjurătoare, despre creativitate, voi purta în această seară un dialog cu scriitorul Gabriel Burlacu, în emisiunea VĂZUL INIMII, începând de la ora 19.00, pe Publive TV.

Vă aștept cu drag!
Evelyne Croitoru,
Realizatoarea emisiunii

Lasă-ne un comentariu!