You are currently viewing LITERATURA ȘI PERCEPȚIA PUBLICĂ
horia garbea

LITERATURA ȘI PERCEPȚIA PUBLICĂ

Cât de importantă este instituția publică de cultură, cum poate fi promovată imaginea acesteia și care sunt instrumentele cele mai eficiente pentru a păstra viu dialogul cu publicul vom afla în această seară de la domnul Horia Gârbea, invitatul emisiunii VĂZUL INIMII, pe Publive TV.
Dramaturg, poet, prozator, eseist, traducător, publicist, critic literar şi teatral, Horia Gârbea este directorul de imagine al Uniunii Scriitorilor din România, preşedintele Filialei Bucureşti Poezie și membru UNITER. A fost distins cu Ordinul Meritul Cultural în grad de cavaler (2004), înălţat la grad de ofiţer în 2010. Doctor în inginerie civilă, cadru didactic universitar, autor de cărţi ştiinţifice. Are publicate volume de poezie, proză şi teatru şi a obţinut numeroase premii literare. Piesele sale au fost jucate în teatrele din România, Marea Britanie, Franţa, Serbia. A tradus și adaptat pentru scenă piesele lui Shakespeare, Pierre Corneille, Cehov, Marivaux, toate, ferestre spre marea literatură a lumii. Horia Gârbea este considerat de criticul literar Nicolae Manolescu, alături de Vișniec, dramaturgul cel mai înzestrat al generației *80.

Vă aștept, așadar, miercuri, 30.11.2022, începând cu ora 19.00 să urmăriți un dialog incitant despre literatură și despre percepția publică a instituției de cultură. Emisiunea va putea fi urmărită pe PubliveTV, înregistrarea o veţi găsi pe youtube şi pe paginile de fb ale Publive TV şi Atitudini contemporane.

Evelyne Croitoru
Realizatoarea emisiunii