You are currently viewing MEMORIA EMOȚIEI
Doina Rusti

MEMORIA EMOȚIEI

MEMORIA EMOȚIEI, prin VĂZUL INIMII, 22.02.2023

     …Bucureștiul, pentru cine nu știe, este un oraș mâncător de cuvinte, o gaură hrănită cu șoapte, un depozit de șuierături și de cântece. Este un oraș sugativă. Nu contează de unde vin, dacă sunt nemțești, grecești sau chiar dintr-o limbă moartă – orice cuvânt e o scânteie, un combustibil care ține orașul în viață. Cine vrea să scotocească după cuvinte pierdute, cine are mania acelor dulci vechituri trebuie neapărat să înceapă cu Bucureștiul. » (Doina Ruști, Manuscrisul fanariot)

Doina Ruști este profesor universitar, scriitoare, scenaristă și traducătoare, membră a Uniunii Scriitorilor din România. A publicat 14 romane și un număr de povestiri încă necontabilizat. Este tradusă în 12 limbi.  A primit mai multe premii – între acesta cel mai drag îi este Premiul Academiei Române pentru romanul Lizoanca (2009, reeditat 2017) personajul cu care se identifică este Zogru, dar îi place să colinde prin Bucureștiul din Manuscrisul fanariot (2015). Romanul care o reprezintă cel mai bine este Fantoma din moară (2008) carte ce a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din România.

Astăzi, cu miros proaspăt de cerneală, iese de la tipografie cel mai recent roman al prozatoarei Doina Ruști, Depravatul din Gorgani, carte despre care vom discuta, desigur, în emisiunea din această seară.

Așadar, dragi prieteni, vă invit să urmăriți începând cu ora 19.00, în direct, emisiunea VĂZUL INIMII cu scriitoarea Doina Ruști de la care veți afla primii întâmplările incredibile din Gorganii Bucureștiului. Vă vom dezvălui, de asemenea, ce este “vocea ascunsă” a scriitorului și care sunt beneficiile pe care le aduce literaturii memoria emoției.

Evelyne Croitoru

Realizatoarea emisiunii VĂZUL INIMII, Publive TV