You are currently viewing MIHAIL GĂLĂȚANU, UN POET SCANDALOS

MIHAIL GĂLĂȚANU, UN POET SCANDALOS

„Gălățanu e scandalos. / Da!/ Puțini au mai fost scandalagii ca ăsta./ Și e scandalagiu pentru că e huligan./ Un huligan al literaturii./ Ce puii mei caută ăsta în literatură?/ Cînd literatura română e feciorelnică./ De ce l-ați lăsat să…/ De ce nu l-au strâns de gât ceilalți scriitori?/ Că, la noi, e un obicei…// Trebuia să-l strângeți de gât cu orice preț. Cu geniu./ Cu tot./ Sau simultan. Sau pe rând.” (din volumul Așteptând gloria, Editura Tracus Arte, 2022)

POEZIA a fost, este și va fi întotdeauna o marcă identitară a oricărei personalități. Fie că vorbește despre frustrări, fantezie sau realitate poezia este deopotrivă inspirație, act de creație și împlinire pentru cel ce o practică. Puterea de semnificare a simbolurilor, ca modalitate de înțelegere a forței sentimentelor, oferă noi sensuri existenței și pune în valoare noi corespondențe între elementele creației, prin cele mai variate manifestări ale ei.
MIHAIL GĂLĂȚANU este poet, prozator și eseist, are 26 de volume publicate, a fost recompensat cu premii, este prezent în antologii prestigioase este absolvent al Facultății de Fizică-Mecanică, cursuri postuniversitare la Paris, bursier al Guvernului francez.

Vă invit, stimați prieteni, să-l cunoaștem împreună în această seară începând cu ora 19.00, în emisiunea VĂZUL INIMII – pe Publive TV, pe MIHAIL GĂLĂȚANU, un poet al tensiunilor profunde, intolerabile uneori… Un poet fascinant care-și interpretează poeziile cu un talent actoricesc rar întâlnit.
Vă aștept cu drag!
Evelyne Croitoru
Realizatoarea emisiunii

 

                                              

 

Lasă-ne un comentariu!