

Ce ingrediente iți trebuie:
– 1 cană de linte;
– 2 cepe mari, tocate;
– 4 căței de usturoi, pisat;
– 2 morcovi, curățați și tăiați rondele;
– 2 țeline, curățate și tăiate cubulețe;
– 1 ardei roșu, tăiat în bucăți;
– 1 ardei verde, tăiat în bucăți;
– 1 dovlecel, tăiat cubulețe;
– 1 cană de roșii în bulion sau suc de roșii;;
– 1 linguriță de boia dulce;
– 1/2 linguriță de cimbru uscat;
– sare și piper după gust;
– 2 linguri de ulei de măsline;
– pătrunjel proaspăt, tocat pentru garnitură;
– 1 litru de apă sau supă de legume.
1. Spălați lintea în apă rece și lăsați-o să se scurgă.
2. Tocați ceapa și usturoiul, tăiați morcovii, țelina, ardeii și dovlecelul.
3. Într-o oală mare, încălziți uleiul de măsline și sotați ceapa până devine sticloasă.
4. Adăugați usturoiul și gătiți pentru încă 1 minut.
5. Puneți morcovii, țelina și ardeii la călit. Lăsați-le să se înmoaie pentru câteva minute.
6. Adăugați lintea, boiaua, cimbrul, sarea și piperul. Amestecați bine toate ingredientele.
7. Adăugați roșiile în bulion și apa sau supa de legume. Lăsați să dea în clocot.
8. Reduceți focul și lăsați să fiarbă lent cu capacul pus pentru aproximativ 30 de minute, sau până când lintea este gata.
9. În ultimele 10 minute de fierbere, adăugați dovlecelul.
10. Ajustați de sare și piper și mai lăsați 10 minute să fiarbă.
Se servește cu pătrunjel tocat deasupra.