You are currently viewing Donarea de sânge, de la speranță la fapte bune

Donarea de sânge, de la speranță la fapte bune

Numărul donatorilor de sânge din România este unul dintre cele mai mici din Europa, lucru care ține permanent în alertă atât Centrele de Transfuzie, cât și spitalele din țară. Unul din motive este insuficienta informare a societății cu privire la întreg  procesul de donare, începând de la necesitatea lui, condițiile de desfășurare, beneficiile existente  atât pentru donatori, cât și pentru beneficiari.

De aici reiese nevoia unei comunicări eficiente în cadrul comunității, prin  urmare în acest context, Design New Generation prin intermediul Publive împreună cu Centrele de Transfuzie Sanguină din țară au demarat o campanie de informare cu privire la dezvoltarea relațiilor comunitare în vederea creșterii gradului de conștientizare a nevoii permanente de sânge.

Astfel,  în județele Teleorman și Ialomița au fost organizate conferințe pe această temă la care au participat reprezentanți ai autorităților  și instituțiilor publice locale: reprezentanți ai Primăriilor, Consiliilor Județene, Poliție, Armată, Jandarmerie, ISU, Spitale, Societatea nonguvernamentală  Crucea Roșie, donatori.

Unul dintre obiectivele pe termen lung ale acestei campanii este formarea viitoarelor  generații de donatori din rândul celor care sunt acum elevi. Astfel că, este important aportul pe care mediul educațional îl are în formarea unor comportamente sociale dezirabile timpurii, de aceea un rol important în cadrul acestor conferințe îl au Inspectoratele Școlare Județene, școlile și liceele din județe.

Lucrurile merg într-o direcție bună, participanții s-au mobilizat în găsirea celor mai bune soluții în vederea atingerii acestor obiective, urmând a fi semnate protocoale de colaborare interinstituționale.

Vineri, 3 iulie ne vom deplasa la Călărași, iar luni, 5 iulie vom fi la Galați unde vor avea loc întâlniri pe aceeași temă, dezvoltarea relațiilor comunitare în vederea creșterii gradului de conștientizare a nevoii permanente de sânge, ambele evenimente fiind transmise live de tv online Publive pe platformele de facebook Publive, youtube Publive România și web publive.ro

#donare #sange #salveazavieti  #transfuzie #educatie