You are currently viewing 2 Martie – Ziua internațională a salvării pisicilor
adoptati o pisica

2 Martie – Ziua internațională a salvării pisicilor

În lume există milioane de pisici fără adăpost care așteaptă și speră că o familie să le primească și să le iubească! Ziua internațională de salvare a pisicilor se sărbătorește pentru a crește gradul de conștientizare a acestei cauze și pentru a aduce oamenii mai aproape de aceste creaturi blănoase încântătoare.

Domesticite cu câteva mii de ani în urmă, pisicile pot face mai mult decât să prindă șoareci. Ele sunt prietene grozave pentru oameni, oferind afecțiune și dragoste, chiar dacă, în mare parte, în condițiile pe care le stabilesc ele!

Dar de multe ori, pisicile se trezesc fără adăpost, din diferite motive invocate de oameni: alergii, apariția unui copil, spațiu insuficient, mutarea schimbarea locuinței etc. Din păcate, există multe circumstanțe triste când pisicile se trezesc în adăposturi pentru animale, sperând și așteptând să fie adoptate de o familie.

Ziua Internațională de Salvare a Pisicilor  a fost înființată de Yorkshire Cat Rescue în Anglia, iar prima sa aniversare a avut loc în 2019.
Această zi este un moment minunat pentru a dovedi ceea ce ar trebui să fim, oameni, așa că putem adopta o pisică!

Fiecare adăpost pentru animale are condiții diferite de adopție, dar o vizită sau verificarea detaliilor pe site-ul acestora este o modalitate bună de a începe operațiunea de salvare și posibilitatea de a oferi o șansă la o viață mai bună unei feline atât de adorabile. Cu siguranță și viața noastră se va îmbunătăți!

sursa: https://www.daysoftheyear.com/days/international-rescue-cat-day/

foto: pixabay