You are currently viewing Noul an școlar, o nouă provocare

Noul an școlar, o nouă provocare

 „Educația e cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea” – Nelson Mandela

În curând începe școala. Emoțiilor firești ale oricărui început li se adaugă, și în acest an, emoțiile privind modul în care se va desfășura noul an școlar. Cursurile se vor desfășura cu prezența fizică a elevilor sau online?

Școala va începe cu prezență fizică pe 13 septembrie, pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare așa cum au existat anul trecut. Conform declarațiilor ministrului educației, Sorin Câmpeanu, „elevii care au contraindicaţii medicale sau care prezintă simptome vor sta în continuare acasă, şcoala fiind obligată, în continuare, să le asigure accesul la procesul de învăţare în sistem online. Dar pentru toţi ceilalţi elevi, şcoală este cu prezenţă fizică”.

„Dacă vom avea o evoluţie nesperată din punct de vedere epidemiologic, avem pregătite scenariile de funcţionare. Vorbim despre praguri pe care o să le reconfirmăm la începutul lunii septembrie, după ce vom şti deja care este evoluţia epidemiologică, printr-un ordin comun de ministru al ministrului educației și ministrului sănătății”, a declarat Cîmpeanu. „Suntem în permanentă legătură și foarte atenți la evoluția epidemiologică”, a adăugat ministrul.

Vom susține aceleași scenarii sau chiar o ridicare a nivelului până la care elevii pot participa la școală cu prezență fizică”, a afirmat ministrul. „Prima variantă este să rămânem pe aceeași variantă cunoscută a scenariilor roșu, galben, verde”, a menționat Sorin Cîmpeanu.

Iată structura anului școlar 2021-2022

Cursurile anului şcolar 2021 – 2022 vor începe luni, 13 septembrie 2021.

Semestrul I are 14 săptămâni de cursuri, în intervalul 13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021.

Semestrul al II-lea are 20 săptămâni de cursuri, în intervalul 10 ianuarie 2022 – 10 iunie 2022, cu includerea programului „Școala Altfel” în perioada 8 – 14 aprilie, interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

Prin excepție, pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar se încheie la data de 27 mai 2022.

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar se încheie la data de 3 iunie 2022.

Vacanțele elevilor sunt programate astfel:

25 – 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;

23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;

15 aprilie 2022 – 1 mai 2022: vacanța de primăvară;

11 iunie 2022 și până la dată din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023 este vacanța de vară.
Pentru limitarea răspândirii coronovirusului, purtarea măștii de protecție va fi obligatorie atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

Raed Arafat, șeful DSU a transmis, miercuri, 25 august, un mesaj important pentru elevi și profesori, prin care preciza că vor există reguli noi atât pentru elevi, cât și pentru profesori din data de 13 septembrie, ziua în care începe școala.

Ca să încheiem totuși într-o notă optimistă: începe școala, câte zile mai sunt până la vacanță? 

sursa: Edupedu.ro

foto: unromaninuk.com

#noulanscolar #elevi #dinnoulascoala #scoala

 

Lasă-ne un comentariu!