You are currently viewing “La Ploiești, corect vorbești!”

“La Ploiești, corect vorbești!”

La Ploiești, corect vorbești!” este un proiect de promovare a exprimării corecte în limba română care va fi lansat pe 31 august, chiar de Ziua Limbii Române, în cadrul unui eveniment desfășurat la Teatrul “Toma Caragiu” din Ploieşti, începând cu ora 18,30.

Astfel, în perioada 31 august 2021 – 5 octombrie 2021, regulile de exprimare corectă în limba română vor fi aduse mai aproape de oameni, în mijloacele de transport și în principalele instituții din Ploiești, într-un format prietenos, prin versuri cu tâlc gramatical frumos meșteșugite de Corina Popa, doctor în lingvistică.

Totodată, în cadrul evenimentului, va avea loc lansarea celor două volume din “Jurnalul călătoriei lui Gramolino și COOLegere de gramatică”.

„Invitaţii vor avea parte de o recepţie străjuită de flori, de muzică la vioară şi de şevaletele care vor găzdui greşelile frecvente de exprimare în limba română corectate şi explicate în texte scurte, cu rimă şi cu umor, dar şi de momente artistice”, se mai arată în comunicatul transmis de organizatori (Primăria Municipiului Ploiești și Asociația Școala de Gramatică).

Publive TV va fi prezent la Ploiești și va transmite în direct acest eveniment în cadrul unei emisiuni speciale, începând cu ora18,30.

foto: AppAdvice

Lasă-ne un comentariu!