You are currently viewing CINE-I DE VINĂ?
Doru Sinca

CINE-I DE VINĂ?

DORU SINCA: «O națiune care a avut onoarea să aibă pe Aurel Vlaicu, Henry Coandă, Nicolae Paulescu, Ana Aslan și mulți alții, este o națiune care poate sta alături de marile națiuni ale Terrei. » (Ziare.com – Lumea lor și lumea noastră. Cine-i de vină?)

Invitatul emisiunii VĂZUL INIMII de miercuri, 10 mai 2023, domnul DORU SINCA este inginer, jurnalist și analist politic. A absolvit ca șef de promoție Universitatea Politehnică din București, Facultatea de Transporturi în anul 1980. Au urmat apoi studii Postuniversitare de Comerț Exterior și Cooperare Economică Internațională în anul1985.

Domnul Doru Sinca este astăzi un om împlinit, cu zâmbetul pe buze, un om care de-a lungul unei cariere profesionale de succes a coordonat obiective de importanță strategică, de exemplu Recepția și predarea primului obiectiv complex -Fabrica de reparații Material Rulant El Wasta- Egipt -1986. Valoarea obiectivului – o sută opt zeci și șase milioane de dolari, încasați de statul român. Era fix perioada în care România își plătea daroria externă.

Domnul Sinca a fost, de asemenea, directorul reprezentanței Mecanoexportimport SA la Praga între anii 1988-1991, ani grei pentru economia României, asigurând un volum optim de comerț bilateral. Un job în care, competența, pregătirea profesională și eficiența (simțul afacerilor) au contat cu adevărat. Uneori te simți blocat sau limitat în carieră. Așa se face că în 1996 îl regăsim membru al Clubului Român de Presă, după 2 ani de vis, petrecuți la Tinerama – în epoca ei de glorie. Din anul 2006 până în anul 2018 este șef de departament, Webmaster și Managementul Tehnologiei Informației la Metrorex. În prezent, Doru Sinca este jurnalist și analist invitat la Ziare.com. unde publică analize originale, de impact. Articolele sale sunt citite cu interes și stârnesc uneori adevărate furtuni.

Până la urmă acesta este rolul presei, nu?
Vă invit, dragi prieteni, să urmăriți miercuri, 10 mai 2023, în direct, începând cu ora 19.00, un dialog incitant cu Doru Sinca – despre influența jurnalistului, despre corectitudine și putere.
Realizatoarea emisiunii VĂZUL INIMII
Evelyne Croitoru