You are currently viewing Padbol – sportul viitorului

Padbol – sportul viitorului

Sporturile, sub diverse forme competiționale, s-au dezvoltat enorm în secolul al XX-lea, ele devenind, actualmente, o veritabilă industrie.

În tot acest context, apariția relativ recentă a unui nou sport, padbol, a surprins inițial. Provenit din aceeași rădăcină cu fotbalul, padbolul a fost inventat și practicat prima dată pe continentul sud-american, în Argentina, unde nevoia complementară de spectacol a fotbaliștilor a generat, organic, un nou fenomen.

Padbolul are caracteristici totalmente aparte, îmbinând esența corelată a unor sporturi. Padbolul împrumută frumusețea fotbalului și gentilețea tenisului. Padbolul are ritm, tehnică, tactică și strategie. Padbolul are priză la public și este ușor de transmis și la televiziune. Promovarea padbolului vine de la sine, deoarece spectacolul produs de jucători este ușor de încadrat în limite de marketing și relații publice.

Padbol – sportul viitorului

Padbolul este un sport oficial recunoscut de către Ministerul Tineretului și Sportului,  iar activitatea sa sportivă este organizată și reglementată la nivel național de catre  Federația Română de Padbol (FRP), entitate de utilitate publică și interes național.

Beneficiile practicării padbolului pot fi astfel sintetizate:

 • Sport fara limita de varsta, greutate, inaltime, sex
 • Nu necesită abilități tehnice excepționale pentru a putea fi practicat
 • Promovează distracția și un stil de viată sănătos
 • Îmbunătățeste condiția fizică
 • Ajută la dezvoltarea reflexelor, la o mai bună coordonare motorie
 • Înbunătățește echilibrul aerobic și ajută la pierderea în greutate
 • Este un exercițiu intens pentru creier
 • Promovează sportul pentru publicul larg
 • Competitii internationale masculine/feminine
 • Complementar pentru alte sporturi, indeosebi pentru fotbal
 • Padbol corporate – ideal pentru relaxare, teambuilding si competitii
 • Multiple beneficii medicale

Infrastructura specifică padbolului are un grad ridicat de atractivitate și contribuie la conturarea unei imagini aparte. Padbolul este un element foarte important pentru socializare și pentru relaxare.

Nu în ultimul rând, padbolul este un sport comercial, care poate să își amortizeze cu ușurință investițiile inițiale, iar avantajele economice ale implicării în padbol sunt deja evidente.Toate aspectele descrise în rîndurile de mai sus conduc spre un singur numitor comun: padbolul este un sport al secolului XXI, un sport care a intrat deja în preferințele publicului consumator și, treptat, își va consolida această poziție. Cei care doresc să ajute la dezvoltarea padbolului sau vor să il practice și au nevoie de o hartă a cluburilor, o pot consulta pe site-ul official padbol.ro sectiunea  Cluburi de padbol din România.

Competiția națională oficială este Romanian Padbol Tour, aflată deja la cea de a patra ediție. Este organizată de Asociația Româna de Padbol, proaspăt devenită Federația Română de Padbol , în colaborare cu anumite cluburi din țară, Calendarul complet poate fi vizitat aici:

PADBOL-CALENDAR EVENIMENTE 2023

Toate aceste lucruri s-au petrecut pentru padbol absolut natural, motiv pentru care și creșterea sa ulterioară se poate anticipa cu ușurință. Este aproape sigur ca padbolul să devină, în cel mai scurt timp posibil, unul dintre cele mai populare și mai accesibile sporturi din România.

Urmăriți în această seară  B-Sport, o emisiune realizată de Titi Bonea care, împreună cu invitații săi, vă va dezvălui secretele acestui sport.