You are currently viewing Talent, frumusețe, mister oriental…
vazul inimii

Talent, frumusețe, mister oriental…

Suntem așa cum ne-a lăsat natura. Dar uneori, eleganța și rafinamentul, completate de talent, poate și de un strop de mister, pot face minuni.

Am cunoscut la un eveniment o tânără care m-a impresionat exact cu aceste calități. Este vorba de  Rym Bianca Naana, o foarte frumoasă tânără, studentă  la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București. Face parte dintr-o familie mixtă, mama româncă și tatăl sirian. S-a născut în România dar o parte din copilărie a trăit-o în Siria. Apoi, din cauza evenimentelor din regiune a părăsit Siria, a locuit în Liban, după un timp s-a stabilit cu familia în România.

A fost mereu atrasă de limbile străine, îi place poezia, pictează și consideră că cine face parte dintr-o familie mixtă poate experimenta biculturalitatea ca pe o comoară, o sursă inepuizabilă de cultură și spiritualitate. Ea crede că din aceasta cauză a fost atrasă de limbile străine, a fost mereu fascinată de cultura poporului care vorbește acea limbă.

Are origini românești și siriene, simte un puternic atașament de apartenentă și de identificare cu cele două culturi. Realizarea unui echilibru bun între cele două culturi este benefică. Ajungi să cunoști foarte bine particularitățile fiecarei culturi, frumusețea lor, valorile lor. Bianca se identifică perfect cu ambele culturi. A trăit de copil în această lume dublă, într-un mod cotidian și intim; astăzi ele constituie un singur întreg pentru ea.

Și-a construit identitatea folosind elementele  celor două culturi și le consideră o mare bogăție. Personalitatea Biancăi se construiește de-a lungul vieții, cultura este doar o parte din ea. Ȋntâlnirile şi experiențele trăite în sânul a două familii, diferite ca obiceiuri și tradiții, i-au permis, de asemenea, să evolueze și să se cunoască mai bine.

Vă aștept în emisiunea VĂZUL INIMII, pe Publive TV, în direct, mâine seară începând cu ora 19.00, să o cunoaștem împreună pe Rym Bianca Naana, să-i aflăm pasiunile, secretele…

Evelyne Croitoru
Realizatoarea emisiunii

Lasă-ne un comentariu!