You are currently viewing 27 octombrie – Ziua internațională a pisicilor negre 
pisica neagra

27 octombrie – Ziua internațională a pisicilor negre 

27 octombrie este Ziua internațională a pisicilor negre

Există numeroase superstiții legate de pisicile negre, cea mai cunoascuta fiind aceea că pisicile negre pot fi considerate aducătoare de ghinion.

Din această cauză ele se confruntă cu un risc mai ridicat de abandon decât alte pisici şi de obicei, nu sunt printre favoritele exemplare către care se uită cineva când vrea să adopte o pisică.

Ziua pisicilor negre (#NationalBlackCatDay) a fost înfiinţată pentru a le arăta oamenilor că o pisică neagră poate fi pisica perfectă pentru ei şi pentru a lupta cu prejudecăţile legate de felinele cu blana de această culoare. Pigmentarea complet neagră este puțin mai răspândită la pisicile de sex masculin decât la femele.

Ziua pisicilor negre a fost înfiinţată în 2011 de organizaţia Cats Protection pentru a celebra aceste feline şi pentru a risipi superstiţiile legate de ele. Teama de pisicile negre provine probabil din Evul Mediu, când acestea erau considerate animalele de casă ale vrăjitoarelor.

Fiecare rasă de pisică are propria sa personalitate, pisica neagră fiind identificata ca un animal plin de mister și foarte inteligent.

Indiferent de culoarea blăniței, orice pisică ne face viață mai frumoasă!

Lasă-ne un comentariu!