You are currently viewing 28 Februarie – Ziua dormitului în public
ziua somnului

28 Februarie – Ziua dormitului în public

Te simți somnoros? Este în regulă! În această zi este perfect acceptabil să adormi puțin, indiferent unde te afli. Pentru că azi este Ziua dormitului în public!

Dar de unde vine aceasta “sărbătoare”?
Ziua dormitului în public a fost fondată cu scopul de a încuraja oamenii să se asigure că dorm suficient. Gândiți-vă la toate momentele în care a fost chiar amuzant să vezi pe cineva care trage un pui de somn în public, fie în autobuz, fie în sala de așteptare a unui cabinet medical.

Bebelușii dorm în public tot timpul  si sunt cat se poate de fericiti.

Cum să sărbătorim Ziua Națională a Somnului Public?

Trage un pui de somn!
Ziua Națională a Somnului Public este un moment în care este bine să va retrageti si sa trageti un pui de somn atunci când vă aflați într-un loc public! Esti plictisit la serviciu? Furișează-te intr-un loc retras si ofera-ti un o pauza binemeritata de somn!

Organizați un pui de somn în grup!
Distrați-vă de Ziua Națională a Somnului Public, luând câțiva prieteni, mergând la o cafenea locală, în holul hotelului sau într-un alt loc de întâlnire. Aranjați un loc de întâlnire din timp și nu uitați să le spuneți tuturor să-și aducă perna!

Cei care se simt inconfortabil să doarmă în public ar putea dori să ia în considerare alegerea unui loc mai puțin expus, cum ar fi un sala de cinema!

Beneficiile unui pui de somn 

Un pui de somn vă poate îmbunătăți memoria!
Studiile arată că somnul poate juca un rol important în capacitatea de a stoca amintiri. Somnul îi ajută pe oameni să-și amintească lucruri, inclusiv percepția simțului, amintirea verbală, abilitățile motorii și multe altele.

Un pui de somn îmbunătățește starea de spirit!
Un somn odihnitor poate ajuta o persoană să se simtă mai bine. Relaxarea care vine din somn, chiar dacă persoana nu adoarme, poate fi un stimulent al bunei dispoziții.

Să nu uitam că în Japonia, companiile sunt preocupate de starea de sănătate a angajatilor, astfel că unii angajatori au amenajate locuri speciale în birouri pentru ca angajatii să tragă un pui de somn odihnitor.

Asadar, vă invit ca în public sau nu,  să vă acordati o pauză binemeritată de somn pentru o binemeritată stare de bine!

Somn usor!

sursa: https://www.daysoftheyear.com/days/national-public-sleeping-day/

sursa foto: pixabay

Lasă-ne un comentariu!