You are currently viewing 25 Februarie – Ziua Supei crema de scoici
supa de scoici

25 Februarie – Ziua Supei crema de scoici

Pentru iubitorii fructelor de marte astăzi este Ziua Supei cremă de scoci (CLAM CHOWDER), un preparat de origine americană.

Dar care este istoria acestei zile? Chowder datează încă din 1795, când ciorba a fost făcută inițial ca supă de pește pe bază de apă și de diferite grosimi, cu ceapă, cartofi și morcovi. Era considerată mâncarea unui om de rând în anii 1700. Crutoanele sunt de obicei adăugate ca un agent de îngroșare și tocmai în acea perioadă a început să apară supa de scoici ca o versiune populară în zona Boston.

Până în 1836, supa de scoici a devenit un aliment de bază pentru marinari, deoarece era o altă modalitate de a avea o dietă constantă de pește plăcută la gust.

Iată și un fapt amuzant: în 1939, în legislatura statului Maine a fost introdus un proiect de lege care aproape că a făcut ca utilizarea roșiilor în supa de scoici este împotriva legii.

Astăzi, supa de scoici a devenit un produs de bază pentru multe restaurante din toată Statele Unite, dar a devenit un preparat căutat și apreciat și în Europa.

În cinstea acestei zile, vă propunem să încercați rețeta de pe savoriurbane:

https://savoriurbane.com/supa-de-scoici-clam-chowder/

sursa foto: savoriurbane

sursa: https://www.daysoftheyear.com/days/clam-chowder-day/