You are currently viewing 27 Ianuarie – Ziua prăjiturilor de ciocolată
ciocolata

27 Ianuarie – Ziua prăjiturilor de ciocolată

Există persoane cărora nu le place ciocolata? Probabil, dar sunt puține! De aceea, ciocolata merită să aibă o zi specială a ei și mai ales ciocolata ca ingredient al prăjiturilor.

Ciocolată albă, neagră, cu lapte, cu alune, sub orice compoziție vorbim despre ea, ea ne aduce o stare de bine și energie. Ciocolata neagră ne aduce chiar beneficii pentru sănătate, cunoscut fiind faptul că polifenolii prezenți în cacao și ciocolata neagră sunt componenți alimentari cu efecte benefice asupra întregului corp. Încă de la începutul anilor `90, studiile au demonstrat efectele acesteia asupra sistemului cardiovascular. În urma ingestiei de cacao, eliberarea de oxid nitric (NO) produce vasodilatație, adică relaxarea vaselor de sânge.

Boabele de cacao conțin polifenoli, magneziu, cupru, potasiu și fier. Magneziul, cuprul și potasiul prezinta un rol cardio-protector, în timp ce fierul contribuie la compoziția celulelor roșii și combaterea unor condiții precum anemia. Ciocolata neagra are efecte benefice și asupra sistemului gastro-instestinal, asupra sistemului imunitar și în reducerea țesutului adipos pentru combaterera obezității.

Ciocolata este atât de versatilă încât a fost folosită în cele mai ciudate combinații: bomboane de ciocolată cu castravete, vodcă şi mentă, ciocolată cu wasabi sau sos de soia, ciocolată cu cartofi dulci, ciocolată cu bacon, ciocolată cu furnici, chipsuri cu ciocolată.

sursa info: https://livetrending.ro/12-cele-mai-ciudate-combinatii-cu-ciocolata-care-te-vor-scapa-de-pofta-de-dulce-tu-pe-care-le-ai-incerca/