You are currently viewing 3 Februarie – Ziua internațională a Tortului de morcovi (Carrot Cake)
carrot cake

3 Februarie – Ziua internațională a Tortului de morcovi (Carrot Cake)

Deliciosul desert care a cucerit și piața românească, “Carrot Cake” este un preparat cu ceva vechime în “artă culinară”.

A luat naștere după anul 1400, când morcovii și-au făcut loc pe piață de legume din Europa. Mai exact, în 1599 Diego Granado a scris o rețetă de prăjitură cu morcovi denumită “Torța de Zanahoria” pe care a publicat-o în “Libro del Arte de Cozina”.

Și astfel, în 1783, un restaurant din Manhattan, cunoscut sub numele de “Fraunces Tavern”, avea desertul în meniu. Cum de a ajuns celebru și a rămas în istorie? Pe 25 noiembrie a acelui an, tortul de morcovi i-a fost servit lui George Washington. Iar din acel moment până a fi un preparat celebru pe tărâm american nu a mai fost decât un pas.
Europa l-a pus în lumina reflectoarelor abia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când Ministerul Britanic al Alimentației a încurajat folosirea morcovilor în deserturi, ținând cont că au o cantitate de zahăr natural, iar în acea vreme raționalizarea indulcitorilor era impusă.
Prin anii 1970, cel puțin în State, tortul de morcovi a dat naștere unei întregi mișcări culinare, fiind promovat că un preparat sănătos.

Puteți încerca o rețeta rapidă și delicioasă postată aici:

https://www.eva.ro/retete/povestea-gustului/tort-de-morcovi-by-chef-paul-siserman-articol-134505.html

sursa foto: pinterest