You are currently viewing Macarons, bijuterii culinare
macarons

Macarons, bijuterii culinare

Fiecare zi este o zi specială în care se sărbătorește ceva. De exemplu, ziua de 12 ianuarie este Ziua Internațională a Marțipanului.

Binecunoscutul  preparat din migdale este folosit la diverse produse de cofetărie, atât ca pastă de migdale în interiorul prăjiturilor, cât și la decorarea torturilor.

Folosit singur sau ca ingredient în alte dulciuri, poate fi aromatizat și colorat în preparate particulare, ca în Frutta Martorana, preparată mult timp într-o mănăstire de călugărițe din zona Palermo, lângă Biserica Santa Maria dell’Ammiraglio (numită și Martorana) tipic siciliană. Frutta Martorana s-a născut deoarece călugărițele, pentru a înlocui fructele culese din grădina lor au creat altele noi din marțipan pentru a înfrumuseța mănăstirea cu ocazia vizitei Papei din epoca respectivă, scrie wikipedia.org.

Și pentru că vorbim de migdale, un alt produs de cofetărie foarte apreciat este Macaron. Are la bază faina de migdale și necesită ingrediente de calitate și răbdare, deopotrivă pentru a obține un produs perfect.

Vă las mai jos o rețetă ușoară

de la Denicious.

sursa foto: FunCakes

sursa video: https://www.youtube.com/watch?v=6V8uIhKyaW8