Fiecare zi este o zi specială în care se sărbătorește ceva. De exemplu, ziua de 12 ianuarie este Ziua Internațională a Marțipanului.
Binecunoscutul preparat din migdale este folosit la diverse produse de cofetărie, atât ca pastă de migdale în interiorul prăjiturilor, cât și la decorarea torturilor.
Folosit singur sau ca ingredient în alte dulciuri, poate fi aromatizat și colorat în preparate particulare, ca în Frutta Martorana, preparată mult timp într-o mănăstire de călugărițe din zona Palermo, lângă Biserica Santa Maria dell’Ammiraglio (numită și Martorana) tipic siciliană. Frutta Martorana s-a născut deoarece călugărițele, pentru a înlocui fructele culese din grădina lor au creat altele noi din marțipan pentru a înfrumuseța mănăstirea cu ocazia vizitei Papei din epoca respectivă, scrie wikipedia.org.
Și pentru că vorbim de migdale, un alt produs de cofetărie foarte apreciat este Macaron. Are la bază faina de migdale și necesită ingrediente de calitate și răbdare, deopotrivă pentru a obține un produs perfect.
Vă las mai jos o rețetă ușoară
de la Denicious.
sursa foto: FunCakes
sursa video: https://www.youtube.com/watch?v=6V8uIhKyaW8
You must log in to post a comment.