You are currently viewing Atacatorii Killnet transmit mesaje pe email, WhatsApp, Signal, Telegram, Messenger
atacuri cibernetice

Atacatorii Killnet transmit mesaje pe email, WhatsApp, Signal, Telegram, Messenger

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică anunţă că a observat o diversificare a atacurilor asupra sistemelor informatice ale organizaţiilor deja atacate prin DDoS, potrivit ziare.com.

”Continuă atacurile cibernetice de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) auto-asumate de gruparea pro-rusă Killnet asupra unor site-uri web din România, atacuri motivate de acţiunile de sprijin ale României pentru Ucraina, în contextul invaziei acestui stat de către Federaţia Rusă.

Potrivit documentului, atacatorii cibernetici transmit mesaje pe email, WhatsApp, Signal, Telegram, Messenger, Slack, etc. pretinzând că sunt o sursă / persoană de încredere, pentru a convinge victimele potenţiale să divulge informaţii confidenţiale, date personale sau să efectueze acţiuni care permit preluarea controlului unor infrastructuri sau dispozitive informatice de către atacatori.

Chiar astăzi Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a anunțat luni, 2 mai, că serverele care gestionează site-urile companiei au fost ținta unor atacuri cibernetice repetate în ultimele zile, iar ultimul atac a afectat unul dintre site-uri, care nu a putut fi accesat timp de câteva ore.Problema s-a remediat între timp.

”Pentru a limita riscul infectării cu ransomware şi a evita criptarea sau distrugerea datelor, este obligatorie şi realizarea de copii de siguranţă (backup) pentru site-uri, baze de date sau orice alt tip de date expuse în mediul Internet, precum şi stocarea acestor copii în locaţii separate”, a mai transmis instituţia.

foto: timpromanesc.ro