You are currently viewing Cum va arăta programa pentru examenul de Bacalaureat din 2023?
sorin cimpeanu

Cum va arăta programa pentru examenul de Bacalaureat din 2023?

Perioada examenelor naționale s-a încheiat, rezultatele obținute fiind “devalorizate” față de anul precedent la Evaluarea Națională, în timp ce la examenul de Bacalaureat rezultatele au fost cele mai bune din ultimii 10 ani (înainte de soluționarea contestațiilor). Cu siguranță pandemia din ultimii doi ani și-a pus amprenta asupra acestei situații, rezultatele obținute fiind în concordanță cu nivelul de dificultate la subiectelor pe care le-au avut de rezolvat elevii.

“Programa va fi simplificată și pentru Bacalaureatul care va fi organizat anul viitor, prin simplificarea materiei acoperite, pentru generația respectivă, în anii de pandemie, adică materia de clasa a IX-a și clasa a X-a”, anunță ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, conform edupedu.ro: “

“Începând de anul viitor o să avem o tranziţie spre normalitate. Sigur că programa va fi simplificată şi anul viitor cu ceea ce s-a predat în clasa a X-a şi eventual în clasa IX-a, dar vom avea deja conţinuturi complete pentru clasele a XI-a şi a XII-a”, a arătat ministrul Educaţiei.

foto: bursa.ro

Lasă-ne un comentariu!