You are currently viewing Bucuria de a trăi frumos în și pentru muzică

Bucuria de a trăi frumos în și pentru muzică

Ce rol joacă exercițiul, disciplina, seriozitatea, ambiția, în devenitrea unui artist? Mi-am pus aceste întrebări ascultând o foarte frumoasă interpretare la flaut a unei tinere, de curând câștigătoare a Premiul I, Swiss International Music Competition, la Lugano în Elveția.
Ilinca-Teofana Chiriță Barbu este elevă în clasa a X-a la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” București – specializarea Filologie, absolventă a Colegiului Național de Muzică “George Enescu” din București, specialitatea flaut. Are, la doar 16 ani, un palmares impresionant de solist instrumentist. De cinci ani participă la masterclass-uri, recitaluri, festivaluri și concerte în țară și în străinătate. În 2021 a câștigat unul din cele două posturi de flaut în programul Orchestra Junior, din cadrul Orchestrelor Române de Tineret. Este câștigătoarea uneia dintre cele 20 de burse acordate de Uniunea Muzicienilor Interpreți din Romania, fiind selectată din 85 de muzicieni din toată țara cu vârste cuprinse între 12 și 24 de ani.

Vă invit, dragi prieteni, în emisiunea VĂZUL INIMII, începând cu ora 19.00, să o cunoașteți pe Ilinca-Teofana Chiriță Barbu, un artist valoros dăruit cu talent și cu bucuria de a trăi frumos în și pentru muzică.

Evelyne Croitoru
Realizatoarea emisiunii

 

Lasă-ne un comentariu!