You are currently viewing Cancelarul Olaf Scholz a numit energia rusă „de o importanță esențială” pentru economia continentului

Cancelarul Olaf Scholz a numit energia rusă „de o importanță esențială” pentru economia continentului

„Președintele ucrainean Volodimir Zelenski dorește ca Germania să facă ceva cu privire la dependența sa de energia rusă, care pompează miliarde către Kremlin în timp ce acesta îi bombardează orașele”, arată Politico, citată de qmagazine.ro.

Zelenski a cerut ajutor într-un discurs de 20 de minute în Bundestag, joi, în care a explicat modul în care Germania a ignorat avertismentele privind dependența sa de economia de Rusia.

Preocupările Kievului au fost respinse cu răspunsul: „Este vorba despre economie, economie, economie”, a spus el. Și într-adevăr, pentru mulți politicieni germani, este o problemă de buzunar.

Robert Habeck, vicecancelarul Verzilor și ministrul economiei și climatului, a avertizat : „Dacă închidem imediat butonul, vor exista lipsuri în aprovizionare, chiar și întreruperi, șomaj în masă, sărăcie”.

articol integral: https://www.qmagazine.ro/presa-germana-ne-pare-rau-zelensky-germania-depinde-petrolul-si-gazul-rusesc/?fbclid=IwAR0nwqp9K06LaEYjBSFBfrrUreQr8B5w4ad2GEICZ7-WiWxPT56m8r9tIgc

foto: politico.eu

Lasă-ne un comentariu!