You are currently viewing Ce condiții pune Rusia pentru a înceta războiul din Ucraina?

Ce condiții pune Rusia pentru a înceta războiul din Ucraina?

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus pentru Reuters că Rusia a transmis Ucrainei că este pregătită să oprească acțiunea militară “într-un clipă” dacă Kievul îndeplinește condițiile sale.

Rusia cere Ucrainei să înceteze acțiunile militare, să își schimbe constituția pentru a-i stabili neutralitatea, să recunoască Crimeea ca teritoriu rusesc și să recunoască republicile separatiste Donețk și Lugansk ca teritorii independente.

Peskov a declarat că Ucraina este conștientă de aceste condiții: “Și li s-a spus că toate acestea pot fi oprite într-o clipă”.

În ceea ce privește chestiunea neutralității, el a spus: “Ei ar trebui să facă amendamente la constituție, conform cărora Ucraina ar respinge orice intenție de a intra în orice bloc. Acest lucru este posibil doar prin efectuarea de modificări la constituție”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a insistat asupra faptului că Rusia nu urmărește să facă alte revendicări teritoriale asupra Ucrainei.

“Noi chiar finalizăm demilitarizarea Ucrainei. O vom termina. Dar principalul lucru este ca Ucraina să înceteze acțiunile sale militare. Ar trebui să își înceteze acțiunile militare și atunci nimeni nu va trage”, a declarat el.

sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-25416696-cea-mai-explicita-declaratie-kremlinului-privind-conditiile-puse-ucrainei-asta-este-tot-totul-opri-intr-clipa.htm

foto: wall-street.ro