You are currently viewing Cum stai de vorbă cu Inteligența Artificială?
ChatGPT

Cum stai de vorbă cu Inteligența Artificială?

Ce este ChatGPT și cum funcționează?

ChatGPT a fost lansat pe 30 noiembrie 2022, dar face parte dintr-un set mai larg de tehnologii dezvoltate de OpenAI, un startup cu sediul în San Francisco, care are o relație strânsă cu Microsoft, potrivit euronews.ro.

Face parte dintr-o nouă generație de sisteme de inteligență artificială care pot conversa, pot genera text lizibil la cerere și chiar pot produce imagini și videoclipuri inedite pe baza a ceea ce au învățat dintr-o bază de date vastă de cărți digitale, scrieri online și alte mijloace media.

Dar, spre deosebire de iterațiile anterioare ale așa-numitelor „modele lingvistice mari”, cum ar fi GPT-3 de la OpenAI, lansat în 2020, instrumentul ChatGPT este disponibil gratuit pentru oricine are o conexiune la internet și este conceput pentru a fi mai ușor de utilizat. Acesta funcționează ca un dialog scris între sistemul de inteligență artificială și persoana care îi adresează întrebări.

Milioane de oameni s-au “jucat” cu el în ultima lună, folosindu-l pentru a scrie poezii sau cântece, pentru a încerca să îl păcălească sau în scopuri mai practice, cum ar fi să ajute la redactarea unui e-mail. Toate aceste interogări, solicitări, fac ChatGPT și mai inteligent, relatează Associated Press.

Limitările chat-ului GPT-3 sunt similare cu cele ale altor modele AI și pot include următoarele aspecte:

  • Fără cunoștințe despre evenimentele mai noi de 2021: ca și alte modele AI, GPT-3 se limitează la informațiile disponibile la momentul în care a fost antrenat. Cunoștințele sale nu se extind la evenimentele de după 2021, deoarece nu are acces la actualizări sau date noi.
  • Lipsa gândirii independente: GPT-3 este un model de inteligență artificială și nu are capacitatea de a gândi sau de a decide singur. El poate răspunde doar la întrebări sau mesaje care îi vor fi furnizate, iar răspunsurile sale se bazează pe datele care îi vor fi furnizate.
  • Lipsa abilității de a înțelege contextul: GPT-3 nu poate înțelege contextul sau intenția persoanei care îi scrie. Prin urmare, este important să fiți precis și clar cu privire la întrebarea sau mesajul dvs., astfel încât GPT-3 să poată răspunde corect.
  • Limitări de limbă: Ca model de limbaj natural, GPT-3 este capabil să înțeleagă și să răspundă doar la limbile în care a fost instruit. În prezent, este capabil să accepte mai multe limbi, dar nu toate.

surse articol:

https://mobilehub.ro/ghiduri/ce-este-gpt-chat-si-cum-se-foloseste/

https://www.euronews.ro/articole/ce-este-chat-gpt-cum-poate-fi-folosit-si-de-ce-poate-fi-uneori-problematic

sursa foto: Playtech.ro