You are currently viewing Compania aeriană Virgin Atlantic permite echipajului de sex masculin să poarte fuste

Compania aeriană Virgin Atlantic permite echipajului de sex masculin să poarte fuste

Compania aeriană Virgin Atlantic le permite echipajului de cabină de sex masculin și piloților să poarte fuste, iar omologilor de sex feminin să poarte pantaloni, astfel încât personalul să își poată „își exprime adevărata identitate” la locul de muncă, potrivit The Telegraph

Compania aeriană renunță la regulile care impun angajaților săi să poarte „opțiuni de uniforme de gen” într-o premieră în Marea Britanie pentru industria aviației.

Iar modificările nu se vor limita la personalul Virgin Atlantic. Într-un semnal că zilele în care pasagerii sunt denumiți „domnul” și „doamna” se apropie de sfârșit pe zboruri, transportatorul și-a schimbat sistemul de eliberare a biletelor pentru a permite marcaje neutre de gen. „Vrem să permitem oamenilor noștri să poarte uniforma care li se potrivește cel mai bine și cum se identifică și ne asigurăm că clienții noștri sunt numiți de pronumele lor preferate.”

Modificările aduse sistemului de bilete vor permite călătorilor care dețin pașapoarte cu marcatori de gen neutru să selecteze codurile de gen „U” sau „X” în rezervarea lor, precum și titlul neutru din punct de vedere al genului, „Mx”.

sursa articol si foto: The Telegraph