You are currently viewing Conflictul israeliano-palestinian, dincolo de imagini

Conflictul israeliano-palestinian, dincolo de imagini

Conflictul israeliano – palestinian ce a debutat recent, 9 mai 2021, este greu de descris în cuvinte din perspectiva dramelor ce se petrec de ambele părți. Imaginile care vin în mediul digital din zona de conflict îngrozesc privitorii deoarece aceștia sunt expuși direct la brutalitatea efectelor unui conflict armat. Oriunde există război, există și multă suferință! Dar, de unde vine acest război?

Călin Cătălin, 14.05.2021

 

Opinia experților despre conflictul israeliano-palestinian

În aceasta seară, la Publive, începând cu ora 20.00, în cadrul emisiunii România Comentează, avocatul Radu Ghidău și Călin Cătălin vor avea invitați de marcă care ne vor explica de unde izvorăște acest conflict, care sunt interesele părților implicate și cum se simte conflictul în stradă, acolo unde cad bombele. Cu sprijinul și efortul extraordinar al psihologului Cristian Delcea, în această seară îi vom întâlni pe: prof.univ.dr. Cristian Barna, expert în terorism, prof.univ.dr. Radu Nicolae, expert în terorism, lect.univ.dr. Dan Rusu, expert în psihologie socială, Yael Gross, Beni Nadler și May Cohen – cetățeni israelieni. Cristian Delcea este psiholog și conferențiar universitar doctor cu expertiză în domeniul psihologiei terorismului. Totodată, în cadrul emisiunii este posibilă și participarea unui reprezentant al Ambasadei Israelului în România.

rachetele palestiniene sunt interceptate de scutul israelian

(Credit photo – AP Photo/Khalil Hamra)

Chiar dacă în prezent România este ferită de astfel de evenimente, e bine știm ce se întâmplă în lume și e liniștitor afli avem experți care pot oferi soluții în situații similare.

https://edition.cnn.com/2021/05/13/middleeast/israel-palestinian-violence-intl/index.html

https://apnews.com/article/gaza-middle-east-israel-religion-a76702fdfcad4692922d6a11533e0f08