You are currently viewing Consumul de vin te poate face mai inteligent

Consumul de vin te poate face mai inteligent

Cine suntem noi să nu fim de acord cu știința?

Potrivit neurologului Gordon Shepherd consumul de vin poate activa mai multă materie cenușie în creier decât s-ar activa daca ați rezolva ecuații matematice sau ascultați muzica.

Aceasta este o veste pentru care cu siguranță vă puteți ridica paharul – consumul de vin vă poate face mai inteligent!

Oamenii de știință vorbesc despre consumul de vin ca despre un proces complex în care trebuie luate în considerare mai multe elemente diferite, cum ar fi modul în care îl sorbi, modul în care îl deguști, îl miști în interiorul gurii, modul în care nasul percepe aroma, cunoscut fiind faptul că atunci când bei un pahar cu vin se activează toate simțurile olfactive.

Vorbind la National Public Radio, Shepherd a explicat că cercetările sale se extind dincolo de analiza vinului, concentrându-se asupra băutorilor înșiși.

Nu puneți doar vinul în gură și îl lăsăți acolo”, a spus el.

Îl mișcați și apoi îl înghițiți, ceea ce este o acțiune foarte complexă.”

Shepherd subliniază modul în care creierul nostru joacă un rol foarte important în descifrarea gustului vinului, comparându-l cu modul în care ochii noștri percep culorile.

Analogia pe care o poți folosi este culoarea. Obiectele pe care le vedem nu au ele însele culoare, culoarea unui obiect fiind de fapt culoarea luminii reflectată de acel obiect, iar noi o percepem cu ajutorul ochilor ca fiind culoarea acestuia, a explicat el.

În mod similar, moleculele din vin nu au gust sau aromă, dar atunci când ne stimulează creierul, acesta creează aroma în același mod în care se creează și culoarea.”

Așadar, data viitoare când vă bucurați de un pahar de vin, bucurați-vă că, de fapt va antrenați creierul, devenind astfel mai inteligenți.

Consumați alcool cu moderație! Noroc!

https://cutt.ly/6bUqAcA

foto: wikimedia commons