You are currently viewing Conu’ Leonida
conu leonida

Conu’ Leonida

Vineri, 7 aprilie 2023, a avut loc avanpremiera spectacolului Conu Leonida de Ion Luca Caragiale, în regia lui Radu Popescu, ce a avut loc la Sala Mică a Palatului Național al Copiilor.

 Teatrul este locul unde conexiunea cu personajul din piesă este la câteva rânduri distanță. Privind jocul de pe scenă, parcă trăiești în vremurile în care ești transpus odată ce s-a ridicat cortina. Uneori, rezonezi cu personajul, ajungând chiar să te identifici cu acesta.

Făcând o paralelă între vremurile de odinioară și vremurile actuale, observăm cumva, că trăim aceeași scenă, numai actorii sunt diferiți.

Fanfaroni la tot pasul, patrioți bătându-se cu pumnul în piept, gazete care îi ridică pe unii și îi coboară pe alții, susținătoare ale dreptății absolute.

Un conu’ Leonida, o Efimița găsim și astăzi la toate nivelurile sociale.

Bine zicea Eminescu în Glossă:
“Alte măşti, aceeaşi piesă,
Alte guri, aceeaşi gamă,
Amăgit atât de-adese
Nu spera şi nu ai teamă

În noul spectacol desfășurat la nivel de excelență, așa cum este chiar logo-ul Teatrului Stela Popescu, îi veți revedea pe actorii: Ion Haiduc – Conul Leonida, Manuela Hărăbor –  Efimița, Ana Maria Ivan – Safta / Bețivul.

Premiera oficială a spectacolului va avea loc la Bucureşti, 27 aprilie 2023, ora 19 la Teatrul Nottara, sala Horia Lovinescu

Bilete pe: www.teatrulstelapopescu.rowww.mystage.ro , www.iabilet.ro și theatrum.ro

www.teatrulstelapopescu.ro

www.facebook.com/TeatrulStelaPopescu

www.instagram.com/teatrulstelapopescu 

Relatii: 0753174618,  pr@teatrulstelapopescu.ro

 

 

#spectacol #teatru

Lasă-ne un comentariu!