You are currently viewing Rețelele de socializare pot afecta sănătatea mintală a adolescenților
copiii petrec mult timp pe retele sociale

Rețelele de socializare pot afecta sănătatea mintală a adolescenților

Un studiu realizat de către oamenii de știință de la Universitățile Cambridge și Oxford din Marea Britanie și publicat pe 28 martie 2022 în revista Nature communications, trage un serios semnal de alarmă pentru tineri și părinți. Astfel, experții au constatat că rețelele de socializare pot afecta sănătatea mintală a adolescenților, la vârste diferite, informează ziare.com.

”Descoperirile din acest studiu au confirmat că ratele mai mari de depresie, în special în rândul fetelor, sunt legate de petrecerea unui timp îndelungat pe rețelele sociale, de agresiune online și de un somn de slabă calitate, a spus profesorul Yvonne Kelly de la UCL.

Astfel, experții participanți la studiu au spus că ”este util să se stabilească reguli cu privire la momentul când copii și adolescenții să folosească rețelele sociale, astfel încât să nu interfereze cu somnul”. De asemenea, ei au recomandat părinților ”să-și educe copii din timp despre gama de probleme pe care le-ar putea întâlni pe rețelele de socializare”.

 

foto: flanco.ro

Lasă-ne un comentariu!