You are currently viewing DIALOG LITERAR TRANSFRONTALIER
violeta frateva

DIALOG LITERAR TRANSFRONTALIER

Reprezentările culturale transfrontaliere, deschiderea și comunicarea interculturală sunt teme importante pe care le vom aborda în această seară cu cele două invitate ale emisiunii VĂZUL INIMII, Daniela Bardan (România) și Violeta Frateva (Bulgaria), pe Publive TV.

Literatura, ca şi pictura şi muzica, este mijlocul prin care accedem la esenţialul din om: visele, emoţiile, dragostea, speranţa, angoasa, sensul vieţii.” (Ernesto Sabato)

Invitatele mele sunt pasionate de literatură, sunt, totodată, puternic ancorate în viaţa socială a ambelor țări, România și Bulgaria, modelatoare ale conştiinţelor (mai ales ale celor tinere) spre cunoaşterea, promovarea și consolidarea bunelor relații dintre români și bulgari.  Pentru realizarea acestor deziderate, ele se înconjoară de actanţi specializaţi în domeniile de interes (profesori, scriitori, istorici, artiști) cu ajutorul cărora realizează înţelegerea şi integrarea subiectului. Organizează cu şi pentru tineri, dar nu numai, evenimente tematice (târguri de carte, concursuri, simpozioane, lansări de carte, serate musicale…) într-o colaborare desăvârșită, cu naturaleţe și nobleţe sufletească.

 

Mai multe despre toate aceste manifestări veţi putea afla în această seară urmărind emisiunea VĂZUL INIMII, pe Publive TV, începând cu ora 19.00. Vă aştept cu comentarii şi propuneri, ca de obicei, pe Platforma de Comunicare Publică ATITUDINI CONTEMPORANE.

Evelyne Croitoru

Realizatoarea emisiunii