You are currently viewing Discursul lui Zelensky din Parlamentul României a fost boicotat?
discurs zelensky in parlamentul romaniei

Discursul lui Zelensky din Parlamentul României a fost boicotat?

De la începutul războiului din Ucraina, niciun politician român nu a avut vreun discurs memorabil despre dramele fără sfârșit din țara vecină, despre copiii rămași fără părinți, despre părinții rămași fără copii, despre lumea care se schimbă iremediabil, fără să ne dăm seama, precizează ziare.com, citând dw.com.

Președintele Klaus Iohannis nu a asistat la ședința în care a vorbit Zelenski. Pare că toți din sala de plen abia așteptau să se termine și să plece la cină. Întreg plenul era o masă amorfă de subproduse politice, care fără să-și dea seama duc țara spre locuri riscante.

La fel ca în celelalte parlamente, unde președintele ucrainean a fost invitat, prin sistem video, să vorbească despre situația grea în care se află țara sa, și în România trebuia să fie un moment emoționant de empatie și susținere. De ce nu a putut fi așa?

În primul rând, pentru că începutul discursului președintelui Zelenski a fost ratat din motive tehnice, apoi, fiindcă traducerea nu se auzea, iar traducătorul oficial al parlamentului avea trac sau doar nu se descurca. A fost un boicot. Din neglijență, din prostie, din nepăsare, din neprofesionalism, dar un boicot, care a funcționat mai eficient decât protestul extremiștilor veniți cu tricolorul după ei, pentru a-și arăta ranchiuna și lipsa de compasiune pentru ororile războiului. Apoi discursurile celor mai importanți trei oameni în stat, după Klaus Iohannis, au fost niște compuneri mediocre, citite poticnit, fără entuziasm, fără pasiune, fără pic de înțelegere pentru tragediile care au loc atât de aproape de România, se mai precizează în articol.

articol integral pe ziare.com

foto: digi24.ro

Lasă-ne un comentariu!