You are currently viewing O aeronavă de fabricație rusească a traversat România și Ungaria, apoi s-a prăbușit în Croația

O aeronavă de fabricație rusească a traversat România și Ungaria, apoi s-a prăbușit în Croația

Poliția croată desfășoară o anchetă în legătură cu o explozie care a fost auzită în zona rezidențială Jarun din Zagreb, puțin după ora 23.00 joi, iar vineri dimineață a anunțat că a găsit un crater și două parașute, transmite agenția de presă croată Hina.

Secțiunea dedicată informațiilor de război a site-ului The Drive afirmă că imaginile apărute public sugerează că a fost vorba de o dronă de recunoaștere Tu-141 “Strizh” care probabil s-a defectat grav și a traversat întreaga Ungarie sau părți din țările vecine și a intrat în Croația venind din Ucraina.

Premierul croat Andrej Plenkovic a declarat că, este vorba despre o aeronavă de fabricație rusească, dar că nu se știe cu siguranță dacă acesta se află în posesia armatei ruse sau a celei ucrainene. “A venit în Croația din direcția Ungariei, iar în Ungaria din direcția României. A zburat timp de câteva minute în Croația, apoi a căzut”, a spus Plenkovic, potrivit publicației Telegraf.rs.

articol integral aici: hotnews.ro

foto: hotnews.ro