Are 22 de ani și un discurs plus o viziune asupra vieții specifice celor cu zece ani în plus.
Cine este ea? Ana Cristina Micu, noua noastră colegă, realizatoarea unei emisiuni în care fiecare va descoperi “cum îi este bine”.
Iată câteva întrebări pe care i le-am adresat pentru a o cunoaște și voi. Îi urăm bun venit!
1. În curând te vei alătura echipei Publive, în calitate de realizator al unei emisiuni. Povestește-ne puțin despre tine! Cine este Ana Cristina Micu?
De fiecare dată când primesc întrebarea asta am senzația că trebuie să spun ceva care să sune a citat sau cel puțin a discurs motivațional, dar cred că răspunsul cel mai sincer ar fi că nu știu și încă descopăr. În linii mari sunt pasionată de oameni și de poveștile bune, tocmai de acceea am ales să îmbin psihologia și jurnalismul în povestea mea despre cât de frumos este să înțelegi ce se întâmplă de ce se întâmplă și apoi să transmit mai departe oamenilor care și-ar dori să afle acele povești. În afară vieții profesionale, deși trebuie să recunosc faptul că nu am un work-life balance foarte bun, deoarece nu simt că muncesc, fac doar lucruri pde care mi le doresc, aș spune că îmi plac zilele liniștite, romanele de dragoste istorice, ciocolată și pisicile.
2. Cum se va numi emisiunea și ce teme vor fi abordate în cadrul acesteia?
Emisiunea se va numi ,,Cum ți-e bine?“. Este o emisiune cu și despre oameni. La bază are motivația mea de a aduce psihologia mai aproape de oameni, dar nu ca un curs teoretic sau un podcast de specialitate, ci sub forma unor dialoguri cu specialișți din diverse domenii pe diverse subiecte de interes pentru oameni. Mi-aș dori ca în această emisiune, oamenii să găsească un moment de conștientizare, o pauză de la problemele lor, o schimbare de perspectivă, chiar. Aș vrea să mutăm focusul din ,,am aceste probleme” în ,,cum putem rezolva aceste probleme?”. Aș vrea să fie o emisiune pentru fiecare, o emisiune în care eu descopăr cum mi-e bine, dar și tu descoperi ,,cum ti-e bine“.
3. În prezent ești studentă la Psihologie și reporter în cadrul unei televiziuni naționale. Dacă ar fi să îți dezvolți o carieră profesională, pe care ai alege-o?
Da, în prezent fac mai multe lucruri. Aș spune că sunt cumva împărțită egal între cele două mari iubiri ale vieții mele: psihologia și jurnalismul. Nu știu și cred că un răspuns în acest moment ar fi o limită în ceea ce privește actualele posibilități. Pe de o parte ceva din mine aparține psihologiei și cercetării, sunt și membru într-un laborator de cercetare al Universității din București, dar o altă parte din mine iubește munca asta neobosită de documentare și transmitere de informații. Aș spune doar că eu întotdeauna voi fi un psiholog prin vocație și un jurnalist din pasiune, dar cred că viața este în plin curs de a-mi arăta unde pot face mai mult sau unde m-aș putea potrivi mai bine.
4. Enumeră 3 calități care te caracterizează!
Cred că toate aceste 3 caracteristici sunt pentru unii calități, pentru alții defecte în mod egal. Aș spune perseverență (care ajunge la încăpățânare de multe ori), curiozitatea (exasperantă pentru toți cei din jurul meu) și pasiunea (trăiesc fiecare moment din viață mea cu multă pasiune, iar asta devinde obositor la un moment dat, încerc să privesc fiecare întâlnire, moment, carte, activitate că și cum ar fi cea care îmi va schimba viața).
5. Nu ești la prima emisiune pe care o realizezi, având o experiență de 1 an. Care este cel mai util lucru pe care ți l-a adus experiența acesta?
Asta este o întrebare grea (râde), dar cred că viziunea multiplă. Întâlnind atât de mulți oameni, cu atât de multe opinii diferite, cred că asta m-a ajutat să descopăr și celelalte lumini sau unghiuri din care poți vedea și aborda o problema.
6. Cum “răzabați” într-o lume provocatoare, așa cum este lumea jurnalismului?
Cred că așa cum o faci și în psihologie. Pentru mine cele două experiențe se intersectează foarte mult. Cu o curiozitate de copil, răbdarea unui adult și scepticismul unui adolescent. Încerc să le păstrez pe toate trei cât mai vii în interiorul meu. Pun multe întrebări ca la ,,vârsta de ce-ului?”, am răbdare să descopăr perspectivele și diferențele, iar la final le analizez cu o doză sănătoasă de scepticism. Nu cred că trebuie să fii un superlativ adică ,,cel mai …”, ci trebuie să-ți cauți tot timpul amprenta personală în tot ceea ce faci. Să te întrebi tot timpul, ce face știrea asta să fie a mea? De ce vreau ca această poveste să ajungă la cel de acasă?
Premiera emisiunii va avea loc în data de 28 iunie 2022, de la ora 20:00 și va avea un invitat surpriză!
You must log in to post a comment.