You are currently viewing Războiul din Rusia, aproape de Moldova
explozii transnistria

Războiul din Rusia, aproape de Moldova

Autoritățile din Transnistria au anunțat pe 26 aprilie că în localitatea Maiac au fost distruse antene de comunicații în urma unor explozii. Incidentele au fost semnalate la o zi după ce, în seara precedentă, miliția din regiunea transnistreană a spus că a fost atacat, probabil cu aruncătoare de grenadă, sediul așa-numitului Minister al Securității (MGB) de la Tiraspol, potrivit ziare.com.

Experții de la Chișinău consideră că incidentele din regiunea transnistreană sunt acțiuni subversive ale Federației Ruse, de natură să creeze pretexte pentru o eventuală invazie în Republica Moldova.

La Chișinău, președinta Maia Sandu a convocat, marți, pe 26 aprilie, Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană, iar Serviciul de Informații și Securitate a îndemnat populația la calm, spunând într-un comunicat că „monitorizează și informează în timp real” factorii de decizie.

La Moscova, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin a spus, citat de RIA Novosti, că Kremlinul este îngrijorat de situația din regiunea transnistreană.

Kievul a anunțat că incidentul de la Tiraspol din 25 aprilie la sediul „MGB” ar fi o înscenare a serviciilor secrete rusești și transnistrene pentru a „insufla panică și un sentiment anti-ucrainean”. Biroul politici de reintegrare de la Chișinău a sugerat același lucru și și-a exprimat „îngrijorarea”.

articol integral aici: ziare.com

sursa foto: playtech.ro