You are currently viewing Garry Kasparov, fostul campion mondial la șah, critică lipsa de implicare a SUA în privința războiului din Ucraina.

Garry Kasparov, fostul campion mondial la șah, critică lipsa de implicare a SUA în privința războiului din Ucraina.

Fostul campion mondial la șah Garry Kasparov, opozant declarat al regimului dictatorial impus de Vladimir Putin în Rusia, critică lipsa de vigoare a SUA în privința războiului din Ucraina.

Criticând decizia SUA de a nu trimite forțe aeriene pentru a ajuta Ucraina să se apere, în timp ce civilii sunt uciși, Kasparov consideră că scopul Administrației Biden este să convingă Ucraina să se predea.

“Numiți asta o conspirație, dar ce explicație există pentru a nu face tot posibilul pentru a apăra Ucraina? Națiunile NATO, inclusiv SUA, trimit deja arme. Avioane nu, pentru că nimeni nu vrea responsabilitatea pentru protejarea unui popor asediat de crime în masă?” a mai precizat Kasparov.

”Mă tem că SUA vor o ieșire salvatoare pentru Putin, să facă presiuni asupra Ucrainei să se predea, cele mai grave sancțiuni vor fi ridicate, iar Crimeea și estul Ucrainei vor rămâne ocupate. Îi promit lui Zelenski că vor plăti pentru reconstrucție și își vor cere scuze pentru masacru”, a scris pe Twitter fostul campion mondial la șah, aflat în exil la New York din cauza abuzurilor la care a fost supus de regimul Putin.

citește știrea integral aici: ziare.com

foto: adevarul.ro