You are currently viewing Gest impresionant al premierului Norvegiei
Jonas Gahr Støre, partileder AP. Foto: Sondre Steen Holvik / NTB scanpix Produksjon

Gest impresionant al premierului Norvegiei

Conflictul dintre Rusia și Ucraina a adus multă suferință în rândul populației ucrainene, cei mai afectați fiind copiii. Ei nu înțeleg motivul acestui conflict, încărcătura emoțională fiind extrem de încărcată. Întreaga populație a Europei este afectată de acest război, iar în acest context Jonas Gahr Stoere,  premierul Norvegiei , s-a adresat copiilor din țara sa explicându-le pe înțelesul lor despre ceea ce se întâmplă în Ucraina și dacă există motive să se teamă.

Iată discursul acestuia:

„Dragi copii din Norvegia!

Trecem acum prin momente foarte speciale aici, unde trăim, în Europa. Rusia a atacat țară vecină, Ucraina, și acum acolo este război.

Vedem la TV, pe TikTok și Instagram imagini pe care n-am fi vrut să le vedem: bombardamente, case distruse și familii care trebuie să fugă. Este groaznic să vezi cum războiul are consecințe asupra oamenilor nevinovați și este și mai dureros să vezi că are consecințe asupra copiilor.

Știu că vă pasă de ceea ce se întâmplă în Ucraina și vorbiți despre asta la școală și acasă, înțeleg faptul că multora dintre voi le e frică și își pun întrebări.

Atât copiii, tinerii, cât și adulții ne întrebăm de ce a fost nevoie să se întâmple asta și ne întrebăm ce o să se întâmple în Ucraina mai departe. Și ne întrebăm ce o să însemne războiul pentru noi aici, acasă.

Nu am un răspuns la întrebările acestea, dar este important pentru mine să vă spun următoarele:

Nu este război în Norvegia. Norvegia este o țară sigură.

Noi, cei care conducem țara, facem tot ce putem pentru ca voi să fiți în siguranță și în același timp trebuie să îi spunem clar Rusiei că nu este permis să ataci alte țări.

sursa: digi24.ro

foto: ro.wikipedia.ro