You are currently viewing “Imunitatea locuieşte în colon”

“Imunitatea locuieşte în colon”

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a vorbit despre importanța alimentelor care au capacitatea de a creşte imunitatea, prin asigurarea întregului necesar de vitamine şi nutrienţi, se arată într-un articol 3dots.ro.

”Avem pe toate drumurile pătrunjel, doar că greşeala nostră este că nu-l mâncăm, îl punem în ciorbă de decor. Nu există în alt aliment mai multă vitamina C, fibre, minerale şi fier ca în pătrunjel. Trebuie să învăţăm din bucătăria libaneză să-l facem salată, adică să-l mâncăm cu snopul.”

Vreau să vă spun că în Franţa, tuturor bolnavilor convalescenţi din spitale, li se dă zilnic salata aceea de pătrunjel. Este un aliment atât de banal pe care nu îl apreciem la adevărata lui valoare. Poate fi combinat cu ulei de măsline şi lămâie”, a spus medicul nutriţionist.

Pătrunjelul înseamnă vitamina C şi Fier, iar când vorbim despre imunitate avem nevoie de aceşti antioxidanţi, de vitamina A, C şi E, pentru că antioxidant înseamnă blocarea oxidării din organism.

Alte substanţe care cresc imunitatea sunt şi acizii graşi omega 3, acesta putând fi luat din peşte gras, un gălbenuş de ou, sardină sau hamsie.

Tot la capitolul imunitate, alimentele fermentate sunt foarte importante. “Imunitatea locuieşte în colon, important fiind echilibrul între culturile de bacterii benefice şi cele mai puţin benefice. Acestea nu ar trebui omorâte prin antibiotic, ci prin multiplicarea celor benefice. Acest lucru îl facem cu ajutorul un produse ca murăturile,  sana, chefir, iaurt şi brânzeturile.”

articol integral aici: 3dots.ro

sursa foto: papamond.ro

Lasă-ne un comentariu!