Când a ajutat la înființarea OpenAI în 2015, Musk a spus că AI este „cea mai mare amenințare existențială” la adresa umanității.
Vrei să scrii un text? Testează ChatGPT!
Vrei să compui o melodie, să faci un videoclip? Se ocupă ChatGPT!
Vrei să faci un scenariu pentru o reclamă, să faci conținut pentru un site, să faci marketing digital? Intreabă-l pe ChatGPT!
Vrei niște fotografii profesionale numai bune de expus? Dă-i de lucru lui ChatGPT!
Ești jurnalist, scriitor, fotograf, compozitor? Păi, nu te ajuta colega ta, AI?
Pare convenabil la început pentru că ai mai mult timp pentru tine, dar este oare așa? Până unde putem “delega” sarcinile noastre umane unei inteligențe artificiale? Care este granița unde ne putem opri și spune, stop, de aici preiau eu?
Oricum, în zilele noastre, interacționăm cu cei din jurul nostru tot prin intermediul tehnologiei, mai mult decât face to face. Am fost obligați acum 3 ani să facem așa și iată că nu ne putem reveni la ceea ce spuneam atunci că ne lipsește, socializarea.
Uitați-vă la comportamentul oamenilor adunați in jurul unei mese! Schimbă 2-3 vorbe din când in când, apoi gata, înapoi la virtual!
Poate că într-o zi ne vom trezi lângă noi cu robotul Ion, Romeo, Sanda, whatever, că oricum nu contează. Ne transformăm din punct de vedere comportamental în roboți?
„Pentru a determina dacă ceva a fost scris de un om sau de o inteligență artificială, puteți căuta absența experiențelor personale sau a emoțiilor, puteți verifica inconsecvența stilului de scriere și puteți urmări utilizarea de cuvinte de umplutură sau fraze repetitive. Acestea pot fi semne că textul a fost generat de o inteligență artificială.”
Asta i-a spus ChatGPT unui reporter Associated Press atunci când a fost întrebat cum să facă diferența, potrivit euronews.ro
Ce ne diferențiază momentan de roboti? Emoțiile, în primul rând . Le mai avem?
Dacă da, haideți să le păstram!
sursa foto: Alpha Software