You are currently viewing IPOSTAZE ALE LITERATURII SÂRBE
OCTAVIA NEDELCU

IPOSTAZE ALE LITERATURII SÂRBE

Cultura este participant activ la deplina integrare europeană, specificul național de construcție identitară fiind în plin proces de armonizare cu modelul european, ca formă a conștiinței, apartenenței ideatice și culturale europene. Zona intelectuală universitară este, desigur, unul dintre fermenții esențiali ai acestui proces.

Invitata mea din această seară este doamna Octavia Nedelcu, profesor universitar doctor, filolog, specialist în domeniul slavisticii, membră a Asociaţiei Slaviştilor din România, traducătoare, autoare de lucrări științifice. A participat la numeroase manifestări ştiinţifice internaţionale și naționale, colocvii, simpozioane, congrese: Belgrad, Novi Sad, Skopje, Bucureşti, Timişoara, Constanţa, Cluj, Iaşi. A terminat facultatea ca șefă de promoție iar apoi prin activitatea didactică și științifică, prin multitudinea de competențe acumulate, prin dedicare totală, au urmat firesc responsabilități importante, funcții de conducere: prodecan și director de department. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România, secția traducători, cu volume importante din literatura sârbă traduse și publicate în limba română.

Vă invit începând cu ora 19.00 să urmăriți în emisiunea de cultură VĂZUL INIMII, cum este receptată această importantă literatură a vecinilor noștri sârbi – cu nevăzutele dar puternicele ei fire românești –  de către studenți și, în general de către cititorul român. Vă aștept cu întrebări și comentarii pe Platforma de Comunicare Publică ATITUDINI CONTEMPORANE.

Evelyne Croitoru

Realizatoarea emisiunii