You are currently viewing Istoria dulciurilor – Pavlova
pavlova

Istoria dulciurilor – Pavlova

Pavlova este un desert pe bază de bezea, originară fie din Australia, fie din Noua Zeelandă la începutul secolului al XX-lea, fiind numit așa în onoarea balerinei ruse Anna Pavlova fie în timpul, fie după unul dintre turneele ei în Australia și Noua Zeelandă în anii 1920.

Pavlova este o bezea sub formă de blat de tort cu o crustă crocantă la exterior și moale și ușoară în interior, acoperită cu fructe și frișcă.

Istoria timpurie a Pavlova are rădăcini în Australia, unde s-au găsit rețete pentru un fel de mâncare foarte asemănător datând din 1906, deși acest fel de mâncare a fost numit doar „tort cu frișcă” și nu a purtat încă numele „pavlova”.
O rețetă pentru „Strawberries Pavlova” a apărut în New Zealand Herald la 11 noiembrie 1911, dar acesta era un fel de sorbet.
O carte din 1922, Australian Home Cookery, scrisă de Emily Futter, conținea o rețetă pentru „Bezea cu umplutură de fructe”, aceasta fiind prima rețetă cunoscută pentru un aliment care seamănă în întregime cu pavlova modernă, deși nu era cunoscută sub acest nume.
Prima rețetă cunoscută pentru un fel de mâncare care poartă numele „Pavlova” este din Australia în 1926, publicată de compania Davis Gelatine din Sydney.

Cu toate acestea, era un jeleu cu mai multe straturi, și nu desertul de bezea, smântână și fructe cunoscut astăzi.
Helen Leach, în rolul ei de antropolog culinar la Universitatea din Otago, afirmă că prima rețetă din Noua Zeelandă a fost rețeta pentru „tort pavlova” în 1929.

Ei bine, până la urmă chiar nu are importanță din ce țară provine Pavlova 🙂, important este că aspectul ei elegant și gustul ei fin te duce cu gândul la un dans ușor al unei balerine plutind ușor pe scena unei opere.

Iată o rețetă pe care o puteți încerca acasă de pe gustverde.ro https://pin.it/ozkdGI5.