You are currently viewing Literatura creată de scriitorii români din afara României
Scriitori romani

Literatura creată de scriitorii români din afara României

ELENA MITRU ȘI MARIAN NENCESCU, VĂZUL INIMII, 27 IULIE 2022

Cât și cum se realizează asimilarea literaturii create de scriitorii români din afara teritoriului României și cum este repoziționată această literatură în raport cu patrimonial cultural românesc  veți afla de la invitații emisiunii VĂZUL INIMII din această seară, Elena Mitru (SUA) și Marian Nencescu (România), numai pe Publive TV, începând cu ora 19.00.

Menuț Maximinian: Gândurile deschid fereastra lumii. Cărțile Elenei Mitru sunt adevărate depozitare de lumină. Scriitoarea aduce chipuri purtate prin intermediul peniței pe meridianele unice, unde lumea clocotește, dând abur pentru viziunea unui alt timp. Interesant este modul în care știe să-și ghideze personajele, mare parte din ele din viața trăită de Elena. Și așa, anumiți oameni și stări de fapte sunt așezate în literatură. Spațiul și timpul sunt străpunse prin intermediul unei oglinzi care dă sens fiecărui element al vieții.

Vă aștept, dragi prieteni, miercuri, 27 iulie, începând cu ora 19.00 la un dialog despre literatura diasporei, realități și așteptări.

Evelyne Croitoru

Emisiunea VĂZUL INIMII, Publive TV

linkul emisiunii: https://www.youtube.com/watch?v=dGZ4B3kYelc

 

marian nencescu
marian nencescu