You are currently viewing Omenirea transmite un nou mesaj extratereștrilor

Omenirea transmite un nou mesaj extratereștrilor

Omenirea se află în fața unui eveniment cu totul special, de a trimite un nou mesaj extratereștrilor, în ciuda îngrijorărilor celebrului fizician britanic Stephen Hawking, informează ziare.com.

Mesajul, denumit ”Beacon in the Galaxy” (BITG), este o versiune reînnoită a textului Arecibo, un mesaj radio interstelar care a conținut informații de bază despre umanitate și Pământ și care a fost trimis spre un cluster de stele globulare M13 în anul 1974.

BITG este scris într-un cod binar, explică compoziția biochimică a vieții de pe Pământ și informații despre locația planetei noastre din Sistemul Solar, potrivit IFL Science.

O poziție diferită cu privire la mesajele transmise către civilizații extraterestre a avut-o celebrul fizician Stephen Hawking, care a avertizat odată ca omenirea să nu încerce să intre în contact cu o astfel de civilizație, remarcând o tendință neplăcută care poate apărea atunci când două civilizații intră în contact una cu cealaltă: conflict, violență și dominație.

Întâlnirea unei civilizații avansate ar putea fi ca și cum nativii americani îl întâlnesc pe Columb. Asta nu a ieșit atât de bine”, a spus Hawking.

sursa și foto: ziare.com