You are currently viewing Ambasada Rusiei în Statele Unite cere ca Meta sa înceteze „activitățile extremiste”

Ambasada Rusiei în Statele Unite cere ca Meta sa înceteze „activitățile extremiste”

Procuratura rusă cere clasificarea grupului Meta drept „organizație extremistă” și blocarea accesului la Instagram, pe lângă Facebook, anunță Agenția France Presse citată de Le Figaro. In același timp, Ambasada Rusiei în Statele Unite cere ca Meta sa înceteze „activitățile extremiste”, scrie Reuters. Ambasada cere să “se ia măsuri pentru a-i aduce pe făptași în fața justiției”.

Potrivit informațiilor de la Reuters, confirmate de grupul american, Meta și-a ajustat politica de moderare în Ucraina, dar și în mai multe țări precum România, Polonia, Slovacia, Georgia sau Lituania. În aceste teritorii, publicațiile utilizatorilor de internet care solicită violență împotriva armatei ruse sau care doresc moartea lui Vladimir Putin sau a președintelui belarus Alexandru Lukașenko nu vor fi șterse.

Este o măsură temporară pentru a permite exprimarea liberă a persoanelor care se confruntă cu o invazie militară”, explică un purtător de cuvânt al Meta. „Continuăm să interzicem apelurile la violență împotriva rușilor în afara acestui context”.

Ambasada Rusiei în Statele Unite a cerut vineri ca Washingtonul să înceteze „activitățile extremiste” ale proprietarului Facebook Meta Platforms, care a ridicat temporar interdicția apelurilor la violență împotriva armatei și conducerii ruse, spune Reuters.

„Politica agresivă și criminală a Meta care duce la incitarea la ură și ostilitate față de ruși este scandaloasă”, a declarat ambasada Rusiei într-un comunicat. „Acțiunile companiei sunt încă o dovadă a războiului informațional fără reguli declarate împotriva țării noastre”.

articol integral aici: miscareaderezistenta.ro

foto: observatornews.ro