You are currently viewing Micul Prinț, un spectacol pentru copii si pentru adulții care au nevoie de copilărie

Micul Prinț, un spectacol pentru copii si pentru adulții care au nevoie de copilărie

Copiii de toate vârstele îl pot întâlni pe Micul Prinț, pe 21 noiembrie, de la ora 11.00, la Palatul Național al Copiilor. O producție a  Teatrului Stela Popescu.

Autor articol: Oana Croitoru – Directorul Adjunct al Teatrului Stela Popescu

 

Afis al spectacolului de teatru "Micul Print"

Când pune în scenă spectacole pentru copii, Teatrul Stela Popescu are mereu în gând faptul că orice copil este ghidat în călătoria lui către maturizare de către adulți. Emoția acestui parteneriat este probabil cea mai sinceră dintre cele încercate într-o sală de teatru. Orice experiență petrecută alături de un copil ajută relaționarea de ambele părți și dezvoltă emoțional deopotrivă pe cei doi spectatori, despărțiți doar de felul diferit în care percep mesajul – pe cel mic îl formează, îi oferă modele și trasee de urmat, iar pe cel mare îl reîntoarce la simțurile de bază, îi reamintește lucruri uitate care poate l-au oprit la un moment dat din a simți bucuria.

Copiii ne dau lecții mereu. Despre nonșalanță, sinceritate sau iubire. Și o fac atât de direct și de bine. Toată viața căutăm coduri care să ne apropie limbajul, să ajutăm copilul de lângă noi sau din interior să traducă ceea ce simte și să nu se oprească niciodată din a lumina.

 

Spectacolul “Micul prinț“este o adaptare după povestea lui Antoine de Saint-Exupéry, într-un concept teatru – dans, spectaculos pus în scenă de coregrafa Ioana Macarie.

 

Micul prinț” este un spectacol de teatru – dans despre inocența copilăriei, o călătorie stelară a doi prieteni, un cuplu copil – adult, o relație umană care poate fi regăsită în orice familie. În această aventură, copilul întâlnește personaje care îl ajută să descopere și să prețuiască lucrurile valoroase din viață – bucuria și jocul, generozitatea, bunătatea și frumusețea. Tot ele îl vor călăuzi în anevoiosul și uneori durerosul proces de maturizare. Adultul face o călătorie în sens invers, descoperind importanța inocenței în viața matură.

Micul prinț” vorbește despre prietenie în sensul ei cel mai pur, prietenia care depășește barierele de vârstă și spațiu.

De ce teatru-dans? Pentru că dansul este un limbaj universal care transmite emoții și care ”traduce” mesaje complicate pe înțelesul copiilor de orice vârstă, păstrând intacte semnificațiile și complexitatea textului original.

 

Nu ratați întâlnirea cu fermecătorul personaj al lui Exupery de pe scena Sălii Mici de la Palatul Național al Copiilor, din această toamnă. Următoarea reprezentație va fi pe 21 noiembrie, ora 11.00.

 

 

ECHIPA DE CREAȚIE:

 

Conceptul, regia și coregrafia: Ioana Macarie

Scenografia și costumele: Oana Drăghici

Sound design: Teodor Pisai

 

DISTRIBUȚIA:

 

Micul Prinț – Alexandru Floroiu

Aviatorul – Cătălin Frăsinescu

Exploratorul – Cosmin Vasile

Vulpea – Denisa Ispir

Șarpele – Andrei Dogaru

 

 

Floarea – Silvia Maurițiu

Trandafirii – Alexandra Dogaru, Ioana Rufu,Anda Stoian, Diana Chiripuci, Carmen Mărgărit

Regele – Alexandru Obretin

Afaceristul – Florentin Munteanu

Înfumuratul – Cristina Marin Neagu

 

 

Acces: vârsta 4 +

Durata: 60 minute fără pauză

Biletepe www.mystage.ro sau la intrarea în sala de spectacol.

 

Premiera: București, 23 martie 2018 – Palatul Național al Copiilor, Sala Mică.