You are currently viewing Paşi pe nisipul eternităţii
Rodica Elena Lupu

Paşi pe nisipul eternităţii

Invitata de astăzi, Rodica Elena Lupu, trăiește pentru a dărui. Este cea mai bună, cea mai scurtă și cea mai exactă modalitate de a o defini. Ea dăruieşte, zi de zi, felii din sufletul său care, miraculos, se regenerează spre a oferi noi și noi daruri. Scriitoare consacrată, cu foarte, foarte multe cărţi publicate, director de editură, membră al Uniunii Scriitorilor din România, membră al Uniunii Compozitorilor din România şi Germania, membra a Academiei Româno – Americane și titlurile ar putea continua…

Zoe Dumitrescu Buşulenga scria despre Rodica Elena Lupu în 1998: „Poeziile m-au încântat şi prevăd că veţi avea un viitor strălucit în literatură . Continuaţi si scrieţi . Aveţi talent.”Anii au trecut și au adus, desigur, şi rezultatele talentului şi muncii neobosite. O productivitate uriaşă, ambiţie, muncă…foarte multă muncă… Prin capacitatea extraordinară de a surprinde realitatea, fundamentul, esenţa, scrierile ei, Rodica Elena Lupu se situează în zona realismului european actual. Creaţia sa este o fereastră deschisă spre existenţialism, prin înţelegerea deplină a condiţiei umane. Ca și Constantin Brâncuși, Rodica Elena Lupu face paşi pe nisipul eternităţii, construindu-și, cu fiecare carte, locul binemeritat în literatura română. Întreaga ei operă este o construcţie minuţioasă, elaborată, elegantă și aceasta pentru că scriitoarea Rodica Elena Lupu este generatoare de imagini artistice atât în poezie cât și în proză şi are forța și subtilitatea de a realiza rafinarea afectului, păstrând totodată forţa emoţiei.

Are peste o sută de volume de autor, a editat peste 600 de cărţi printre care şi ale renumitului scriitor Paul Goma: Arta ReFugii, Bonifacia, Săptămâna roşie, Jurnal 2004, Jurnal 2005, Jurnal 2006, Ostinato, Patimile după Piteşti, Gherla Lăţeşti, Infarct; ale renumitului poet Ion Brad: Cărţile prietenilor mei (2014)Alte cărţi ale prietenilor mei, vol 1 şi 2 (2016), Oameni şi cărţi, vol.1 şi 2 (2017), Lecturi particulare, vol 1 si 2 (2018). Cartea prof.univ.dr. Ion Dodu Bălan, Aşa a fost să fie (2014). Cărţile renumitului poet Radu Cârneci: Biblioteca de sentimente (2012), Amintiri din Paradis – Interviuri (2016). Romanul renumitului scriitor Dumitru Popescu, vol. 1, 2 şi 3, Pumnul şi palma,  2014, etc..

Rodica Elena Lupu, este, totodată un îndrumător al sutelor de tineri sau mai puţin tineri promovaţi, ceea ce denotă nu numai familiarizarea cu operele respective, ci şi, mai ales, efortul uriaş, adesea nerăsplătit, de cultivare a bunului gust literar. Scriitoarea şi-a asumat atât funcţia de creator de literatură, cât şi pe cea, mult mai dificilă, de promotor cultural neobosit, de formator al tinerei generaţii. Aceasta însemnând mii şi mii de ore de lectură, ore rupte din viaţa personală. A descoperit şi a valorificat potenţialul creator al multor scriitori la început de drum care ulterior au confirmat.

Privește oamenii cu prietenie, întinde o mână ori de câte ori i se cere, tratează  lumea cu eleganţa specifică unui om cultivat.

Vă invit să o cunoașteți pe Rodica Elena Lupu urmărind emisiunea VĂZUL INIMII care se va transmite în direct miercuri, 7 septembrie 2022, începând cu ora 19, pe Publive TV.

 

Evelyne Croitoru

Realizatoarea emisiunii VĂZUL INIMII

Publive TV

 

Lasă-ne un comentariu!