You are currently viewing Episod controversat al serialului de desene animate, Peppa Pig
peppa pig

Episod controversat al serialului de desene animate, Peppa Pig

Iubită de copiii din lumea intreagă, Peppa Pig este, fără îndoială, unul dintre cele mai recunoscute și populare personaje de desene animate din lume.

În timpul unui episod intitulat “Families”, care a fost difuzat pentru prima dată marți, 6 septembrie, pe Channel 5 din Marea Britanie unde este produs serialul Peppa Pig, îndrăgita purcelușă a fost prezentată celor două mame ale prietenei ei, Penny Polar Bear.

În timp ce desenează un portret al familiei ei, Penny spune: „Locuiesc cu mama mea și cu cealaltă mamă a mea. O mamă este doctor și o mamă gătește spaghete.”

Searialul creat de animatorii britanici Mark Baker și Neville Astley, rulează din 2004, fiind pentru prima dată în istoria sa de 18 ani, când un cuplu de același sex este prezentat într-un episod.

Acest lucru, vine la doi ani după ce a fost creată o petiție pe un site web din SUA, care a strâns aproape 24.000 de semnături, prin care se cere prezența unei „familie de părinți de același sex în serialul pentru copii Peppa Pig”.

Cei care au inițiat petiția au avunt ca argument: „Excluderea familiilor de același sex îi va învăța că numai familiile cu un singur părinte sau cu doi părinți de sex diferit sunt normale.”

sursa: https://www.bbc.com/news/uk-62824913

Lasă-ne un comentariu!