You are currently viewing Premieră lectură cu Anatomia unui clișeu la Teatrul Stela Popescu

Premieră lectură cu Anatomia unui clișeu la Teatrul Stela Popescu

Teatrul Stela Popescu propune la finalul acestui an premiera lectură Anatomia unui clișeu – regia Chris Simion-Mercurian, scenografia Maria Miu – programată pe 20 decembrie, ora 11.00, la Sala Studio şi închinată Stelei Popescu, care ar fi împlinit pe 21 decembrie, 86 de ani. În distribuția spectacolului se găsesc actriţele Crina Matei şi Ana Maria Ivan, acompaniate de pianistul Nicolae Dumitru.

Cu aceeași ocazie, în foaierul Sălii Mici, în perioada 17 – 21 decembrie vor fi expuse costumele purtate de Stela Popescu în spectacolele în care a jucat la teatrul care îi poartă numele.

          Anatomia unui clișeu, după un text de Alexandru Doru Spătaru, adaptare scenică de Chris Simion-Mercurian este o piesă despre care iniţiatorul proiectului şi directorul Teatrului Stela Popescu, actorul Cristian Şofron afirma: “Mă bucur că putem aduce în luminile rampei un text românesc original şi sunt convins că publicul se va bucura să zâmbească sau să-și șteargă o lacrimă din colțul ochiului la descoperirea unui spectacol ce îmbină în mod original muzica şi proza.”

Regizoarea Chris Simion-Mercurian a declarat în timpul repetiţiilor: “Aștept de mult timp să fac un spectacol în care muzica să fie o continuare a replicilor, fie o prelungire, fie un contrapunct. A venit momentul. Mă bucură și mă provoacă întâlnirea cu cele două actrițe Crina Matei și Ana Maria Ivan, precum și cu pianistul Nick Dumitru. Ne-am propus să facem un spectacol care, în primul rând, să ne placă nouă, să ne scoată din ce știm, din confort, și să ne ofere ocazia să descoperim noi valențe. Clișeu este mai mult decât un text propus  de Alexandru Doru Spătaru, este o întâlnire cu foarte multe bucăți din viețile noastre, o comedie dramatică cu un parcurs terapeutic.”

www.teatrulstelapopescu.ro

www.facebook.com/TeatrulStelaPopescu

www.instagram.com/teatrulstelapopescu

 

Contact : Simona Iordache 0753174618,  pr@teatrulstelapopescu.ro